Om rasen.

Tibetansk Spaniel, en meget intelligent hund som stammer fra fjelltraktene i Tibet. De små hundene ble opprinnelig oppdrettet i klostrene og munkene satte meget stor pris på dem. Hundene ble brukt som utkikkshunder og varslet ved bjeffing at besøkende var på vei. Denne egenskapen finner man fortsatt i rasen, og det er en utmerket familiehund som varsler når noe uvanlig inntreffer. Akkurat slik de lå på klostermurene i Tibet, liker de ofte å klatre til et utkikkspunkt for eksempel et vindu.

Tibetansk spaniel er en meget glad og intelligent hund, men den er også meget uavhengig og vil selv bestemme når den skal samarbeide. En Tibetansk spaniel skal ha verdighet og en stolt holdning som antyder hvor mye den var verdsatt i Tibet av de mektige munkene, deres herrer. Munkene solgte ikke hundene, men ga dem i gave til verdsatte venner.

Tibetansk spaniel er vanligvis en sunn og frisk rase og lever ofte lenge. Det er ikke uvanlig at de er aktive og vitale til de er 15 – 16 år. De har tilpasset seg godt det behagelige livet i våre moderne hjem fra livet i klostrene hvor de måtte være sterke for å overleve.

Info hentet fra rasekompendiet.